Orthomanueel onderzoek en behandeling

Een orthomanueel dierenarts onderzoekt niet alleen de rug of de poot waarmee uw huisdier mank loopt, maar kijkt naar uw huisdier in zijn geheel. Behalve een orthomanueel onderzoek van de rug en de gewrichten wordt er ook een algemeen onderzoek gedaan waarbij onder andere naar hart en longen wordt geluisterd. Daarnaast wordt er een orthopedisch onderzoek en een neurologisch onderzoek gedaan waarbij er onder andere gekeken wordt naar de stand van de botten, de bespiering en de reflexen.

Op basis van de bevindingen bij de onderzoeken wordt uw huisdier behandeld en krijgt u een revalidatie advies mee.

Een orthomanuele behandeling bestaat uit het corrigeren van de afwijkende stand van de wervels waarbij met lichte druk de wervels op de correcte plaats worden gezet. Over het algemeen doet dit geen pijn.

Heeft uw hond hevige pijn en kan hij niet zonder pijnstillers? Geef deze dan gerust op de dag van de behandeling. Bij twijfel kunt u contact opnemen met dierenarts Iris van Deur.

De patiëntgegevens van uw huisdier worden opgevraagd bij uw eigen dierenarts om zo een compleet beeld van de ziektegeschiedenis van uw dier te krijgen.

De meeste huisdieren volstaan met drie bezoeken aan de orthomanueel dierenarts waarbij tijdens het tweede en derde bezoek het effect van de behandeling wordt gecontroleerd aan de hand van een nieuw onderzoek en aanvullend revalidatie advies.