Drs. ing. Iris van Deur

Diergeneeskunde en honden zijn passies van Iris van Deur. In 2010 is zij ’Met Genoegen’ afgestudeerd als dierenarts aan de faculteit diergeneeskunde te Utrecht. Sinds haar afstuderen heeft ze in diverse 1e en 2e lijns dierenklinieken gewerkt en stage gelopen. Steeds is zij op zoek geweest naar meer kennis en informatie en ze heeft dan ook vele nascholingen gevolgd. In 2014 is Iris in contact gekomen met drs. D.C. Aharon, orthomanueel dierenarts te Noorden en is ze de opleiding tot orthomanueel dierenarts gaan volgen. Eind september 2015 heeft Iris deze studie afgerond met een case report over een acute verlamming bij een Berner Sennenhond. Bij orthomanuele diergeneeskunde ligt de nadruk op neurologie, orthopedie en de behandeling van problemen van deze aard door orthomanipulatie. Om haar kennis van de neurologie en orthopedie verder te vergroten volgt Iris regelmatig nascholingen zoals de ESAVS course Neurology 1 (juli 2015), Neurology 2 (juli 2016) en Neurology 3 (augustus 2017). In juli 2016 is Iris begonnen met de opleiding tot revalidatie dierenarts (CCRP) aan de universiteit van Knoxville, Tennessee (USA) waarvoor zij op 1 en 2 december 2017 examen heeft gedaan.

Per 1 oktober 2015 is Iris haar eigen kliniek voor orthomanuele diergeneeskunde gestart onder de naam Dierenkliniek IVD, voor dieren met een ruggengraat. Iris werkt volgens de methode Aharon.
Sinds december 2017 is Iris revalidatie dierenarts, CCRP en kunt u ook bij haar terecht voor revalidatietherapie.

Naast haar passie voor diergeneeskunde heeft Iris een passie voor Berner Sennenhonden en is Iris actief als fokker en vrijwilliger (gezondheid, fokkerij en evenementen) bij Vereniging de Berner Sennenhond. U zult dan ook menig foto van een Berner Sennenhond tegen komen.

Haar tweede liefde zijn de teckels. Nadat zij in 2013 twee oude ruwhaar teckels heeft opgevangen is ze onder de indruk geraakt van deze honden met een eigenwijs maar ontzettend lief karakter. Ze hebben een groot hart en kunnen hun eigenaren precies vertellen wat de bedoeling is. Inmiddels zijn Fred en Barney overleden maar dat er een nieuwe Teckel komt, is een feit.