Juniorenkeuring voor honden

Jonge honden zijn vaak onbezonnen en wild en spelen en buitelen de hele dag. Hun lichaam groeit ondertussen door waarbij de botten vaak harder groeien dan de spieren. Dit maakt jonge honden gevoelig voor blessures en met name de jonge honden van grote rassen voor gewrichtsproblemen. Om dit te voorkomen is het raadzaam om met uw jonge hond een bezoek te brengen aan de orthomanueel dierenarts.

De juniorenkeuring is uitermate geschikt voor jonge honden in een leeftijd van 4 tot 12 maanden waarbij we de jonge honden van grote rassen het liefst zien tussen een leeftijd van 4 en 5 maanden om bij te kunnen sturen in de periode van de grootste groei.

Een bezoek aan de orthomanueel dierenarts heeft behalve een preventief karakter ook een educatief karakter voor zowel hond als baas. Naast een volledig onderzoek bestaande uit een beoordeling van het gangwerk, een algemeen onderzoek, een onderzoek van de stand van de wervels, gewrichten en het skelet en beoordeling van gewrichten, botten, pezen en spieren door middel van betasten van uw hond. Krijgt u een individueel trainingsadvies mee en zal indien nodig uw hond behandeld worden.