Nieuwsbrief december 2022

Beste patiënteigenaar, 

Aan het einde van elk jaar worden veranderingen zichtbaar voor het volgende jaar. Voor ons is het einde van een jaar, behalve een terugblik op wat we bereikt hebben en wat we het komende jaar willen bereiken, ook een moment om te kijken of en wat we kunnen veranderen om onze dienstverlening te optimaliseren.  

Wij vinden het doel ‘Kwaliteit van leven’ voor onze patiënten ontzettend belangrijk en veranderingen die nodig zijn om dit te kunnen blijven bereiken worden dan ook toegepast. Dat betekent dat ons dienstenaanbod wordt aangepast, er administratief veranderingen plaatsvinden en soms ook een tariefswijziging om alles financieel haalbaar te maken. 

  • Door de toename van het aantal patiënten in 2022 is onze wachttijd voor een behandeling opgelopen tot 3-4 weken. Patiënten met ernstige problemen proberen wij echter zoveel mogelijk ertussen te plaatsen. Wij beschikken over een spoedmogelijkheid bij verlamde patiënten. Deze worden bij een volle agenda buiten het spreekuur ingepland om deze zoveel mogelijk binnen 48 uur gezien en behandeld te hebben. 
  • Wilt u een preventieve controle of een regelmatige check-up van uw huisdier omdat hij/zij erg gevoelig is voor rug- en/of nekproblemen, bel ons dan op tijd voor een afspraak of plan de afspraken vooruit. Per email of Whatsapp afspraken maken doen we liever niet meer omdat hier vaak te veel tijd overheen gaat voordat een afspraak definitief vastgelegd kan worden. 
  • Een administratieve verandering die wij in 2023 zullen doorvoeren is het versturen van de behandelverslagen. Vanaf januari ontvangt u als eigenaar automatisch een kopie van het verslag in plaats van uw dierenarts. U kunt het dan zelf doorsturen naar uw dierenarts of dierfysiotherapeut. Op verzoek is het mogelijk om het naar derden te sturen bij bijvoorbeeld doorverwijzing naar een specialist of andere therapeut. 
  • Helaas is 2022 een financieel pittig jaar geworden voor heel veel mensen. Ook wij krijgen te maken met hogere inkoopprijzen, loonkosten, huurprijzen, etc. Voor ons betekent dat, dat we onze tarieven moeten verhogen met meer dan de tariefstijging van € 2,00 – €2,50 die we tot nu toe elke 3 jaar hebben gehad. Per 1 januari 2023 zullen onze tarieven dan ook iets harder moeten laten stijgen. Op de website en aan de balie zijn onze nieuwe tarieven kenbaar gemaakt.  

Begin 2023 zal Iris een cursus Musculoskeletale echografie gaan volgen waarna het mogelijk wordt om als extra dienst een echo van bijvoorbeeld de Bicepspees of de Meniscus te laten maken. Zodra dit mogelijk is, zal dit op Facebook en de Website worden vermeld. 

Let even op de aangepaste openingstijden met de feestdagen want zoals de meesten van u vrij zijn met de feestdagen, willen wij het iets rustiger aan doen zodat we 2023 weer met een frisse start kunnen beginnen. Wij hopen u daar waar nodig in 2023 weer te kunnen helpen en wensen u allen fijne feestdagen en een rustige goede jaarwisseling!  

Team Dierenkliniek IVD, voor dieren met een ruggengraat:
Iris van Deur, orthomanueel dierenarts en CCRP 
Ellen Kuijken, orthomanueel dierenarts in opleiding 
Conny Nouwens, assistente 
Kyra Janssen, assistente 
Nienke Verhoeven, assistente