Een keuring speciaal voor puppy`s

Een keuring speciaal voor puppy`s. Is dat zinvol?

Ja, absoluut!

Jonge honden zijn vaak onbezonnen en wild en spelen en buitelen de hele dag. Hun lichaam groeit ondertussen door waarbij de botten vaak harder groeien dan de spieren. Dit maakt jonge honden gevoelig voor blessures en met name de jonge honden van grote rassen voor gewrichtsproblemen. Om dit te voorkomen is het raadzaam om met uw jonge hond een bezoek te brengen aan de orthomanueel dierenarts.

De juniorenkeuring is uitermate geschikt voor jonge honden in een leeftijd van 4 tot 12 maanden waarbij we de jonge honden van grote rassen het liefst zien tussen een leeftijd van 4 en 5 maanden om bij te kunnen sturen in de periode van de grootste groei.

Een bezoek aan de orthomanueel dierenarts heeft behalve een preventief karakter ook een educatief karakter voor zowel hond als baas. Naast een volledig onderzoek bestaande uit een beoordeling van het gangwerk, een algemeen onderzoek, een onderzoek van de stand van de wervels, gewrichten en het skelet en beoordeling van gewrichten, botten, pezen en spieren door middel van betasten van uw hond. U krijgt een individueel trainingsadvies mee en indien nodig zal uw hond behandeld worden.

Tijdens een puppy keuring worden de puppy`s helemaal onderzocht. Ze mogen hun poten rekken en strekken, de reflexen worden getest en uiteraard wordt er gekeken naar de bewegelijkheid van het hele lijf. En dat alles terwijl ze de allerlekkerste koekjes krijgen.

Puppy`s hebben vaak geen enkel idee dat ze 4 poten hebben om op te staan. Ze zijn wiebelig, struikelen over hun eigen benen en rennen harder dan ze eigenlijk kunnen.

Tijdens balans oefeningen leren ze hun eigen lichaam kennen. Ze hebben 4 poten, die ze allemaal mogen gebruiken. Ze leren evenveel gewicht te plaatsen op elke voet, zodat het lichaam goed in balans is.
Tijdens oefeningen bouwen ze spieren op die ze nodig hebben om al die gekke bewegingen die ze maken op te vangen.
Tijdens de puppykeuring krijgt u adviezen over welke oefeningen u samen met uw hond kunt gaan doen.

Weet u dat…

een hond met een goede bespiering minder kans heeft op blessures?