Het verhaal van Jake!

Hallo,

Dit is het verhaal van onze hond Jake. Jake is een vrolijke kruising van 6 jaar oud.
Wij als eigenaar vonden dat Jake na een spierscheur in zijn iliopsoas niet 100% was. Volgens de eigen dierenarts was de scheur genezen en was hij medisch gezien ok. Maar toch vonden wij enkele dingen toch de moeite om hem eens nader te laten onderzoeken. Hij speelde niet meer met onze andere hond (Gabber) en in plaats van in de zetel op onze schoot te gaan liggen, lag hij nu altijd lang gerekt naast ons. Ook sprong hij niet altijd meer uit zichzelf uit de wagen.
Begin september zijn we bij Iris langsgegaan met onze beide honden. Onze Gabber hadden we mee voor een preventieve sportkeuring.
Iris zag meteen dat Jake bij het stappen “zijn stap niet goed afwikkelde en de staart naar links droeg”. Eerlijk is eerlijk: dat klonk voor mij als chinees in mijn oren en ik zag helemaal niets. Nu ja, ik heb daar natuurlijk ook niet voor gestudeerd.
Eenmaal binnen mochten we eerst het hele verhaal over Jake doen. Iris nam heel wat notities en luisterde aandachtig. Nadien werd Jake eerst grondig onderzocht en toen ging Iris alle wervels af. Ze vond redelijk wat afwijkende wervelstanden en die heeft ze gecorrigeerd. Althans, dat vertelde ze. Zelf zag ik er weinig van.
We kregen ook een aantal aanbevelingen mee, die we gelukkig ook nog op mail kregen.
Je raadt het nooit: ’s avonds stuurde ik reeds een berichtje naar Iris: Jake lag in een bolletje op mijn schoot! We konden het niet geloven. We hadden de opdracht gekregen om hem redelijk rustig te houden, maar na een paar dagen begon hij zelfs weer te spelen met onze Gabber.
Na twee weken kwamen we terug op controle en werd er nog 1 afwijkende wervelstand gecorrigeerd. We kregen het advies om hem 6-maadelijks te laten controleren (tenzij er vroeger iets zou blijken waardoor we sneller zouden moeten terug komen).
Jake loopt nu zelfs weer mooi mee bij de beloften in de behendigheid.
We zijn zo blij dat we de stap gezet hebben om bij Iris te gaan. Ook al was dat niet evident omwille van de afstand (wij wonen in de omgeving van Gent). Wij hebben onze vrolijke Jake terug!
Groetjes, Nele en Rene
Jake en Gabber